Träning, måste jag hålla på med det??!

Ja, fram till för ungefär 5 år sedan var det precis så jag tänkte. Jag har ingen historik av att träna i mitt liv, bortsett från några tafatta försök att börja med löpning och ett antal gymkort som mest legat oanvända.

När jag satt i bilen på vägen till jobbet för ett antal år sedan kände jag att säkerhetsbältet mer och mer började klämma på magen och jag insåg att det kommer inte vara kul om det fortsätter på samma bana. För att inte gå i samma träningsfälla som tidigare, beslutade jag mig för att hitta något jag faktiskt tyckte var kul att göra.

Valet av sport var lika svårhittat som enkelt. Jag har alltid gillat att cykla men det slog mig inte förrän då att jag faktisk kunde cykla som träning för att bli starkare och få bättre hälsa. Jag dammade av min 15-åriga, gamla MTB och tog några enmilsrundor. Det var svinjobbigt. Prylgalen som jag är konstaterade jag att jag måste köpa ny cykel.

Jag hittade en likasinnad kompis och vi anmälde oss till Lidingöloppet MTB. Där fick jag verkligen blodad tand. Jag hade fått en tid och ville bli bättre. Samma år körde jag även Lida Loop och Cykelvasan för första gången. Åren därpå blev det ny cykel, mer träning och mer kunskap tills jag kände att jag nått en platå. Jag ställde mig frågan ”hur bra kan jag bli utan att prioritera cyklingen högre än familjen?”.

Kunskapstörstande som jag är hittade jag samtidigt utbildningen till EPT – Endurance Personal Trainer, hos Konditionsidrott. Våren 2018 gick jag all-in för utbildningen och den 16 juni samma år klarade jag examen och blev Licensierad Personlig Tränare specialiserad på konditionsidrott.

I komplement till licensen som personlig tränare är jag även Diplomerad Testledare, en utbildning Konditionsidrott har i samarbete med Aktivitus. Jag kan genomföra många olika tester på mina kunder som syftar till att kartlägga ett utgångsläge och sedan följa utveckling under träningsperioden. Dessutom tillkommer olika analyser av testdatat vilket ger ett helt individanpassat upplägg som passar dig som kund.

Konditionsidrott och tävlingar innebär även ett behov att ha koll på hur man hanterar känslor inombords. Kursen Idrottspsykologi för maximal prestation gav mig nyttig insikt i hur man kan lära sig jobba med målbilder för att prestera när det verkligen gäller.

Jag vet precis hur det är att vara dåligt tränad, försöka få livspusslet med barn och familj att gå ihop samtidigt som jag vill jaga mina drömmar och mål. Det vill jag dela med mig av till personer som också vill må bättre, hålla koll på sin hälsa och jaga sina mål.

Häng med, ”jag ska lära dig allt jag kan”!