Idag var vi inte lika många som vanligt, delvis eftersom tävlingsgruppen kör CX-träning på tisdagar men vi samlade ändå drygt 10 tjejer. Efter träningen pratade Cicci med några som ville testa framöver. Kul! Alla är välkomna.

Jag börjar lära känna de flesta tjejerna rätt väl nu och det är extra bra i och med att jag också börjar se deras styrkor och utvecklingspotential. Det är alltid en utmaning att lägga träningen på en nivå så den blir både rolig och utmanande. Just nu är gruppen rätt ”spretig” med några nybörjare och några som kör i tävlingsgruppen också.

Vi körde en sväng upp på Väsjöbacken. Alla tjejer körde hårt och på toppen av sin förmåga. De på 20-tummare hade lite lättare idag då det är mer slätt, men det behövs lätta växlar uppför backen så det blev lite pushbike om vartannat.

Teknikträningen ger alla en möjlighet att på egen hand träna lite extra mellan våra tisdagsträningar. Det vi tar upp på teknikträningen är grundläggande kunskaper inom olika områden som är till stor nytta när de cyklar i skogen och hjälper dem utvecklas snabbare.

Dagens teknikinslag var en av de viktigaste färdigheterna att mästra i skogen: Trackstand. Vi övade halvvägs upp i backen vid liftstationen. Vissa av tjejerna blev riktigt triggade och kommer nog träna i veckan – rekordet var knappa 10 sekunder. Nu hoppas jag att de tränar på egen hand så ska vi ha en tävling när det närmar sig avslutning.