Oj vad det regnade igår när vi packade bilen för att åka till tisdagsträningen med MTB Täby. Jag tänkte för mig själv att det kommer krävas lite extra motivation idag. MEN, när vi drog iväg med gruppen var det sju starka tjejer som var riktigt taggade för träning.

Vi började med att rulla bort till den lilla parkeringen som är perfekt för lite övningar i balans och cykelteknik. Jag lade ut några små koner i en kvadrat (nåja, nästan i alla fall) och visade hur övningen går till. Fokus idag var att koppla på det vi lärde oss förra veckan med övningen Trackstand, där balans är viktigt.

 

Man cyklar in i kvadraten med låg fart och gör sedan en 180-graderssväng och ut mot samma håll som man kom in. I början var kvadraten stor, men alla är så duktiga att jag rätt snabbt minskade storleken. Efter ett tag ökade jag svårighetsgraden ytterligare då man skulle köra ett fullt varv i kvadraten. Det krävdes några försök, men alla tjejer klarade ett helt varv innanför gränserna utan att sätta ner foten.

I skogen var det halt efter allt regn och det var framför allt rötterna som kändes som täckta av såpa. Vi pratade om att ha en bra position på cykeln med ”kaxiga” armbågar, rumpan bak och mjuka knän. Det är också viktigt att hålla bra fart och våga för att låta cykeln lite leva sitt eget liv utan att hålla emot. Vi tränade både uppför, nedför och att hålla upp blicken på platten för att hitta bästa spårval.

Nu har vi bara två gånger kvar av tisdagsträningarna innan det blir för mörkt att köra. Vi avslutar med korvgrillning sista gången, så får det bli träning dagtid av alla enskilt tills vi ses igen i vår.