Idag samlade vi 12 tjejer i den lila gruppen på MTB Täbys ungdomsträning vid Rösjön. Det är kul nu när jag börjat lära tjejerna (och även komma ihåg alla namn) och jag börjar se deras olika framsteg. Vi hade rätt tuffa förhållanden i skogen då det regnet som nyligen fallit gjort rötter rejält hala.

Även om alla kör lite mer försiktigt är det ingen pardon som gäller i skogen. Ingen ”fegar ur” och tipsen mellan tjejerna haglar om hur man tar sig genom svåra partier på bästa sätt. Innan vi åkte till skogen började vi med en teknikövning. Idag blev det ”Spångest!”.

Alla som kört MTB och kommit fram till en spång har med stor sannolikhet känt kalla kårar längs ryggraden. ”Kommer jag ramla ner från spången” och liknande frågor ställs ofta innan försöket att passera. Vi ville gjuta lite självförtroende i tjejerna så jag satte ihop en enkel övning på stranden nere vid sjön.

Efter det inledande teknikpasset drog vid bort mot teknikloopen där det är lätt att släppa alla fria så de får hålla egen fart. Om du är förälder till någon tjej i gruppen kan du ansöka om medlemskap i Facebook-gruppen ”Coach Måns – MTB Täby lila grupp” där ni kan ställa frågor om detaljer kring teknikträningen.