Vad nöjd jag är! Igår efter jobbet hade jag planerat att ta ett pass med två snabba varv i MTB-spåret i Altorp. Jag var ombytt och klar, väntade bara på att lite logistik kring barnen skulle bli färdigt. Sen börjar det regna. Störtregna.

Då tappar jag all motivation och blir riktigt slö och osugen på att cykla. Det är inte första gången jag tvekat att köra ett pass, så jag är väl införstådd med alla tankar som snurrar i huvudet. ”Äh, jag kan köra i morgon” eller ”fasen, såå slö är jag väl inte” bollar jag mellan likt en åsna mellan två hötappar.

Ja, det blev i alla fall uppehåll och jag drog på mig jackan, tog tjuren vid hornen och stack ut. Visst, lite burrigt i början men det blev ett riktigt bra träningspass. Jag har varit riktigt bortskämd med snustorra stigar alldeles för länge nu och med Hammarby Hill runt hörnet är det hög tid att börja träna på hala rötter och berghällar.

Det var förvånansvärt torrt i skogen, men fukten låg tung och rötterna var snorhala. Jag hade några near misses och vågade inte stå på så hårt vilket till slut resulterade i 1:10 efter mitt PB 12:16. Det var ingen tvekan om att jag körde järnet i alla fall, låg på en NP på 307W, vilket är bland de högsta jag presterat på den här banan.