Jag har länge gått omkring och känt att jag måste bli bättre på först manuals, sedan wheelies för att sist mästra bunny hop.

Det största problemet jag har är att jag tränar teknik för sällan och istället prioriterar kondition och styrka. När jag väl tränar teknik är det genomgående att jag är för feg. Jag vågar inte slänga bak vikten tillräckligt mycket.

Resultatet är att det bara blir små skutt. Därför började jag bygga en Manual Machine. Idén är inte min, det finns en uppsjö varianter på nätet och jag samlade det bästa av det jag sett.

Efter lite letande hittade jag virke som passade och någon timme senare var allt klart. Jag märkte att jag ska förstärka det bakre stödet i sidled. Dessutom kände jag att det var risk att bakhjulet blir skevt på min 29-tummare.

Jag har bestämt mig att den här versionen får passa till min BMX som jag köpt för teknikträning. Nu är det bara att testa på och våga släppa lite på de mentala spärrarna.