Så kom då dagen jag både längtat efter och bävat inför – examensdagen. Jag, som inte pluggat särskilt många timmar sedan gymnasiet, satt ”plötsligt” nergrävd i mängder med böcker, kompendier, instuderingsfrågor, filmer och anteckningar. Jag hade försökt hålla mig uppdaterad under utbildningens gång och repetera ofta, men vardagen har kommit emellan alltför många gånger, så nervositeten var hög.

Examensdagen hölls på Mornington Hotel Bromma där vi varit några gånger tidigare. Calle informerade hur dagen skulle gå till. Först en teoretisk tentamen, sedan en praktisk i några olika moment.

Den teoretiska tentamen gick riktigt bra, jag var vän med anatomin vid det här laget och det visade sig sedan att jag varit en av de bästa i klassen, yaaayh! Men jag blev desto mer nervös inför den praktiska delen. Vilka övningar var det nu som var bäst för problem med rörlighet i fotleden osv.

Jag är glad att jag var bland de första att examineras, det var riktigt skönt att ha det gjort och att dessutom få veta att jag klarade mig! Yes, en sån skön känsla det var!

När alla var klara hade vi avslutningsmiddag på hotellet. Det är skönt att själva utbildningen är klar, men det är nu det riktigt utmanande arbetet börjar – jobba med riktiga människor, med riktiga problem och målsättningar.

Tack alla fantastiska lärare, Calle/Jakob/Malin från Konditionsidrott och alla sköna och roliga klasskompisar!