Ojdå, rullskidor. Det gör mig lite skrämd nästan. Jag menar, hur stannar man?? Inga problem sa Catarina, jag ska visa er! Återigen en lärare med passion för sin sport och för att föra kunskapen vidare. Vi varvade som vanligt teori med praktik och i brist på snö fick längdskidträningen gå på rullskidor. Det är jag såhär i efterhand glad över eftersom jag ”kan” åka längdskidor men aldrig hade stått på ett par rullskidor innan.

Träningsupplägget för längdskidåkaren skiljer sig lite beroende på profil, men för mig kommer det vara mest intressant för den typ av åkare som fokuserar på Vasaloppet och liknande, klassiska tävlingar.

Återkommande inom konditionsidrott är vikten av en allsidig träning med styrketräning som naturligt inslag. Catarina gav oss en massa bra uppslag på hur vi ska tänka när vi tränar längdskidåkare och skapar program åt dem.