Ja, hur sammanfattar jag en hel helg i löpningens tecken? Med inspiratören och estradören Calle Norell dessutom. Det är så intressant att bara lyssna på Calle när han med stor entusiasm förmedlar sin kunskap till oss. Han står på bordet, ligger på golvet, visar på en elev och gör en rad andra saker för att vi ska förstå just det han berättar nu.

Vi hade bra väder vilket var skönt för aktiviteterna utomhus. Vi gjorde även progressivt löptest och laktatmätning på 200-metersbanan i hallen. Vi körde backträning, löpskolning, löpanalyser samtidigt som vi vred och vände på alla aspekter inom löpning. Det var väldigt mycket att ta in, särskilt för en cyklist som jag är. Jag kände att mina knän var lite begränsande eftersom jag inte ville riskera Lidingöloppet MTB som går snart.

Vi fick mängder av cues att ge våra kunder för att de ska förbättra sin löpteknik. Vi fick också ett stort antal grundövningar att utgå från, med en tydlig progression så att vi lätt ska kunna förmedla hur man blir en bättre löpare. Nu gäller öva, öva, öva för att bli en magisk löpcoach.