Johan Hasselmark på Aktivitus var huvudlärare på kursen Diplomerad Testledare som jag gick nu i veckan. Här fick jag och klasskompisen Mattias verkligen nörda ner oss i allt som har med tester att göra. Vi gick igenom hela registret från enkla hälsokontrolltester som Ekblom-BAK och Harvard Steptest, till mer avancerade MLSS och VO2max-test.

Tester är en naturlig och viktig del om man ska jobba som personlig tränare åt konditionsidrottare. Det är dels ett sätt att mäta ett start- eller grundläge men också en bra möjlighet att mäta om träningen gett det önskade resultatet.

Beroende på vad min kund utför för idrott, har för målsättning och övriga förutsättningar, behöver jag kunna föreslå ett eller flera tester som hjälper min kund framåt på bästa sätt. Johan är otroligt kunnig inom testverksamhet och är själv en mycket framgångsrik multisportare inom adventure racing där han och hans lag är med i den absoluta världseliten.