Äntligen var det då dags för kursstart av min utbildning till att bli Endurance Personal Trainer – EndurancePT eller EPT. Egentligen var den här helgen inte kursstart, utan en preparandkurs för de som behövde slipa på anatomin innan den ”riktiga” utbildningen började.

Helgens block heter ”Metoder för styrka och rörlighet” och lärare på plats var Carl Norell samt Linus Åberg och dessutom Benjamin, vår egen skelettkompis.

Innan jag började läsa anatomi för den här kursen trodde jag det skulle vara ohyggligt tråkigt och i princip omöjligt att lära mig, men när jag började förstå logiken i hur muskler, leder, ben etc är namngivna blev det aningen lättare. Framför allt blev det riktigt intressant och spännande. Jag är glad att jag gick den förberedande kursen, den gav mig en ”ärlig chans” att kunna följa med på kommande lektioner.

Mina kommande kurskompisar var till stor del även med på den förberedande kursen vilket kändes bra. Då är det fler med mig som kommer från en bakgrund utan anatomi. Puh!

Både Carl och Linus förklarade mycket pedagogiskt och visade hur t ex en muskel rör sig med hjälp av gummiband. Vi lärde oss också att det blir mycket lättare att förstå var ursprung och fästen för muskler sitter om man testar rörelsen själv.