Nu är vecka 1 snart slut och jag måste säga att 2017 har börjat rätt bra ändå. Jag har jobbat några dagar den här veckan och även mjukstartat lite med träningen. Vi har både haft nästan vårväder och kylig vinter.

Jag har inte fokuserat något alls på vikten eller maten, men har ändå legat rätt stadigt runt 81 kilo. Det är många kilo ner till målvikten på 74, där jag vill vara innan Lidingöloppet MTB i maj, men det ska gå med lite mind control och bra träning.

I veckan tog jag min första längdskidtur på länge. Det resulterade i en vurpa och djupt sår på armbågen, men ingen större fara. Jag har fortfarande inte fixat min MTB som står i boden utan kedja eller fungerande växel, men jag har faktiskt inte varit så sugen på att sticka ut och cykla. Det har funkat bra på trainern.

Den kommande perioden ska jag äta mer kontrollerat och dra ner aningen på intag av öl och vin. Inte för att jag dricker särskilt mycket, men jag vill ge kroppen en bra chans att svara på träning och viktnedgång. Jag ska nog köpa en ny bok som jag kan läsa på kvällarna för att komma tillbaka till att lägga mig tidigt och få tillräckligt med sömn.

Jag har inte testat löpning än och jag är faktiskt lite orolig över knät hur det kommer må, men MR-undersökning har blivit remitterad så jag hoppas på bra svar inom kort.

Kategorier: Vikt