Jag vaknade i morse, min nya vardagsvana trogen, klockan 05:45. Efter den vanliga mätningen av puls, blodtryck och vikt gick jag ner för att kolla temperaturen. Det var i och för sig drygt 0, men jag såg att det låg snö på altanen och det såg halt ut. Jag stack ut en fot och kunde konstatera att det var rejält snorhalt.
Då bestämde jag mig för att skippa morgonlöpningen jag hade inplanerad. Det får bli i eftermiddag istället. Jag har inga dubbar att sätta på skorna och jag vill inte riskera att ramla eller sträcka mig då jag nästan ramlar.
På schemat för dagen står annars rehabstyrketräning på nJoy vid lunch och sedan det flyttade löppasset. Det är andra passet i MyAsics träningsupplägg och är en kopia på det första med en distans på 4,8 km i 6:56-tempo. Jag hoppas det blir aningen varmare under dagen så den värsta halkan smälter bort innan jag ska ge mig ut.