När jag smält frukosten tog jag mina prylar ut i boden för ett längre pass. Dagens plåga bestod av ett långt intervallpass på 3×20 min @90% av FTP. Inledningsvis kändes det helt ok även om mina ben fortfarande var trötta efter rehabträningen tidigare i veckan.

I slutet av andra intervallen började jag bli rätt trött och dessutom hade jag lite ont i knäna pch rumpan. Jag kände att sista intervallen skulle bli tung.

De sista fem minutrarna av sista intervallen var rejält jobbiga och jag använde mycket av mina reserver i psyket för att inte ge upp. Det kan vara såå jobbigt ibland.

Jag försöker fokusera bort smärtan och tröttheten och tänka på mina mål framöver eftersom jag vet att det här är vägen dit. Dessutom blir jag för varje framsteg mer och mer stolt över att jag är en egenlärd, icke-coachad snart 44-åring som faktiskt börjar bli riktigt vass.

Hela den här veckan har varit uppladdning inför kommande träningsperiod och jag har ätit (och bitvis druckit) tämligen fritt. Det har varit god mat, snacks och godis samt några öl eller glas vin varje dag. Jag måste såklart få njuta också och inte skuldbelägga mig men jag vet också att snart tajtar jag till energiintaget ett gäng hack. Jag ska gå ner till 74 innan Lidingöloppet MTB, alltså ca 6-7 kilo på 4 månader, utan att tappa muskler och få sämre uppladdning.

Det kommer bli en rejäl utmaning men jag ska se till att det ska gå!

Nu blir det snart pulka och därefter middag hos vänner. På tal om att njuta…