Ja, det finns ju hur många teorier och mål och målsättningar som helst, men jag har försökt tänka lite på hur jag vill definiera mina egna mål.

Om jag börjar med de som är längst bort så kanske jag mer skulle kunna kalla dem för visioner eller liknande, men de ser ut så här:

  • Jag vill ha ett långt och innehållsrikt liv präglat av att jag mår bra och orkar. Oavsett om det är att gå uppför trappor på jobbet eller leka med framtida barnbarn. Det innebär att leva sunt men gott, att ha tid för familj men också träning.
  • ”Jag vill ju bara se bra ut naken”. Ja, även om jag inte håller med om allt Jonas Colting skriver, tycker jag han har träffat rätt med det citatet.
  • Jag vill inte försaka något eller känna att jag håller igen för att jag måste. Jag vill kunna äta god mat och dryck samt njuta av livet.
  • Jag vill visa att jag kan. Under stora delar av mitt liv har jag varit rätt medel, i de flesta hänseenden. Jag har aldrig varit särskilt bra på något, men inte heller särskilt dålig. Det vill jag ändra på. Jag vill inte bli bäst, men bli bättre än de flesta när det gäller de uthållighetsidrotter jag sysslar med.
Om jag ska försöka bli lite mer precis och specifik så ser mina mål för säsongen 2018 ut så här:
  • Jag vill vara en Ironman Finisher i Kalmar Ironman Triathlon. Jag vill klara de knappa 4 kilometrarna simning, dryga 180 kilometrarna cykel och dryga 40 kilometrarna löpning under 11 timmar.
  • Jag vill fullfölja Stockholm Marathon. Jag vill klara de 42195 metrarna under 3:15.
  • Jag vill cykla Vätternrundan. Jag vill klara de 300 kilometrarna under 8:30.
  • Jag vill cykla Cykelvasan 90 under drömgränsen 2:59:59.
  • Jag vill placera mig topp 20 i motionsklass på samtliga MTB-lopp jag ställer upp i.

För att klara dessa, rätt högt ställda mål, måste jag genomföra strukturerad träning som ger hög effekt. Det innebär också att jag ska äta rätt och bra för att dels må bra men också tillgodose mig den träning jag lägger ner.

Jag har redan nu identifierat ett antal områden jag behöver bli bättre på. Dels är det simningen men också både kondition och teknik på cykeln. Jag har gått nybörjarkurs i crawl, är anmäld till fortsättningskurs i vår (2017) och en kurs i öppet vatten i sommar (2017). Någon teknikkurs på MTB har jag inte hittat än, men det blir nog till att åka till Högbo när de släpper sina kurser.

Mål uppdateras ju allteftersom förutsättningarna ändras och även om jag har satt mina mål nu, kommer jag utvärdera efter mina resultat så att jag verkligen känner att jag kan nå målen.