Inför Lidingöloppet MTB, utepass nr 37 – totalt kört: 1104 km, total tid: 57:13:54.

Jag har hela veckan känt att jag haft något i halsen på väg att bryta ut, men i morse kändes det bättre så jag tog en tur ut på Lidingö för att känna på banan lite. Jag kände direkt att jag inte hade det där extra som behövs och jag hade blodsmak i munnen redan vid 82% av maxpuls.

Efter lite slökörning efter Bosön kom jag igång igen och plockade tid. Det kommer gå bra på lördag, men det blir en rejäl utmaning att skala av 25 minuter från tiden förra året. Det var rätt mycket folk ute att ta hänsyn till och jag hade inte toppat med energi så jag har klart mer att ge än det jag pressade ut idag. Medeltemp: 13,5 grader.

Ute på Bosön gick jag direkt på sträckningen för andra varvet för att känna på grusbacken upp på toppen och dessutom träna på bergspartiet på nervägen. Det var inga problem, men på MTB-lägret på Rönneberga för två veckor sedan spöregnade vilket gjorde hällarna riktigt hala.

Idag körde jag låg på energi redan från start och jag kände att jag inte hade det rätta klippet. Dessutom var det rätt hård motvind som klart kändes när jag rundade på sydsidan. Det är stor skillnad på att köra själv och att ligga i klunga. Jag känner att jag lätt skulle kunna köra på förra årets tid, men jag har ju satt ett högt mål att komma topp 100 vilket innebär en förbättring på ungefär 25 minuter. Jag måste öka medelhastigheten med 3 km/h. Det kommer bli riktigt tungt, men jag känner mig nästan så förberedd som jag kan vara.

Vid Kottlasjön körde jag fel och rundade på fel sida, men det är inte särskilt svår terräng på rätt sida så det gjorde inget. Det ska bli riktigt kul på lördag och jag hoppas att vädret är med oss, men just nu ser prognosen riktigt bra ut. Jag kanske slipper frysa om fötterna.