Utepass nr 51 – totalt kört: 1562 km, total tid: 77:20:10.

Först lätt uppvärmning i G1 i 10 minuter. Därefter ett intervall på 30 minuter ungefär vid tröskelpuls, men jag pulsen sjönk så snabbt att jag låg 3-8 slag över för att inte tappa för lågt. Därefter 3 min vila och sedan hård spurt i 90 sekunder. Till sist nedvarvning 10 min G1 igen.

Jag kände mig riktigt seg innan jag stack ut och höll nästan på att skippa passet. Maten stod mig upp i halsen trots att det var två timmar sedan jag åt. Det var däremot skönt ute med ljumma temperaturer trots rätt hård vind som i nästan hela passet blåste mot mig. Men då fick jag hjälp med motståndet så det gjorde inte så mycket.

När jag kör nervarvningen cyklar jag på cykelbanan mellan Näsby Allé och Näsby Park Centrum. En bil ska svänga ut från sin tomt varpå jag saktar ner. När föraren också saktar ner och i princip stannar förstår jag det som att jag kan fortsätta. Då kör bilföraren och svänger dessutom mot mig. Jag får stanna, sätter ner foten men föraren fortsätter svänga mot mig och kör över mitt framhjul. Sedan fortsätter hon köra. Då smäller jag handflatan i bagageluckan på bilen som stannar efter 10 meter. det är en ung tjej som uppenbarligen inte sett mig och är ångerfull. Det gäller att vara på sin vakt så man inte råkar illa ut. Medeltemp: 13,3 grader.