Inför Lidingöloppet MTB, utepass nr 9 – totalt kört: 323 km, total tid: 17:55:38. Jag följde med medel/snabbgruppen och vi körde på för mig nya stigar. Efter ett tag kom vi bortåt Rösjön där jag kört tidigare. Roliga stigval men aningen lågt tempo. Snö på marken, både i skogen och på vägar. Mulet men rätt vindstilla. Bitvis isigt i skogen, men inget behov av dubbdäck ändå. Medeltemp: -1 grader.

Vi hade en av juniorerna med oss idag och det var en av hans första uterundor för året så tempot blev lägre än normalt. Överlag var det för långsamt för mig, men det var bra träning ändå. Jag är glad att svärföräldrarna kom och passade barnen så jag fick möjlighet att hänga med idag. Nästa söndag kommer jag inte kunna följa med och jag behöver verkligen träningen.

Vi körde många nya stigar däribland Anders Röda som går runt milspåret vid Enebybergs IP och Rösjön. Den var bitvis väldigt teknisk och jag gjorde en rad missar. Det var ju helt snötäckt, vilket såklart bidrog till svårighetsgraden, men jag känner att jag blir bättre och bättre för varje gång jag kör. Jag längtar verkligen till de två läger jag anmält mig till i april, jag behöver slipa teknik och få input på det jag behöver träna mer på.

Min Garmin Virb XE är inskickad på garanti eftersom den stänger av sig vid kyla så idag körde jag med min GoPro 4 Black Edition istället. Färgåtergivningen är aningen bättre på GoPron. Över lag är den faktiskt bättre än Virben, bortsett från en punkt: på/av-funktionen. Virben är helt överlägsen där.