Inför Lidingöloppet MTB, utepass nr 4 – totalt kört: 139 km, total tid: 7:57:23. Jag är ledig den här veckan och tänkte försöka pressa in några pass. Idag var det riktigt tråkigt väder med grått, mulet och bitvis dimma men temperaturen låg strax över nollan. Jag hade värmesulorna för andra gången och de värmde bättre nu, men så var det ju 10 grader varmare också. Jag har en liten känning av någon form av förkylning, får se om jag klarar mig. Medeltemp: +2 grader.

Det var inte halt någonstans (alltså mer halt än så halt snö är…) men ungefär hälften av rundan gick på gång-/cykelvägar som inte var plogade och det studsade värre än på Cykelvasan. Jag hade tunnare strumpor på mig den här gången och startade de fulladdade värmesulorna direkt. Jag är fortfarande inte särskilt imponerad av dem, de lyckades nätt och jämnt hålla mig varm. Och då var det ju faktiskt i snitt 4 grader varmt ute. Skräp säger jag, det blir lämna tillbaka anar jag.

Det var väl inte en av mina roligaste rundor, snarare bara att nöta på. Jag har satt ett mål på 3000 km i år och har än så länge avverkat 140 av dessa. Om jag delar upp målet per dag så borde jag ha kört 217 km redan, så jag måste plocka hem 7 mil till snart. Jag är inte orolig, det kommer bli mycket cykla snart, särskilt eftersom det töar som aldrig förr.

Isen ligger på Edsviken fortfarande, men det töar

 

Smuts och vägsalt över hela mig, inte helt mysigt