Inför Lidingöloppet MTB, utepass nr 2 – totalt kört: 69 km, total tid: 4:24:03. Medeltemp: -6,5 grader.

Jag cyklade hemifrån till Skavlöten, men kom iväg för sent så jag missade nästan de övriga. Snabbgruppen hade redan åkt, men jag lyckades precis i tid till medelgruppen med Stefan i spetsen. Det passade mig bra idag, min andning är klart påverkad av kylan och jag hade inte klarat ett högre tempo idag heller. Dessutom hade jag kört rätt snabbt för att hinna mötas.

Jag var rätt trött när jag kom till mötesplatsen vid Skavlötens fritidsgård och jag var nöjd att alla inte hade hunnit åka iväg. Tempot i medelgruppen var bra för mig idag och jag var faktiskt rätt trött när jag kom fram. Det är konstigt vad kall luft gör med min prestationsförmåga. Jag hade såklart tagit Bricanyl mot astman, men jag har liksom ingen bra ork.

I julas fick jag en bok i julklapp som heter Vélochef – mat för träning och tävling. Den är skriven av kocken Henrik Orre med fina bilder av Patrik Engström. Henrik är kock åt Team Sky och har en massa spännande recept som passar före, under och efter träning. I morse blev det därför bananplättar med hemgjord björnbärssylt. De är fulla med protein och annat nyttigt och en bra start på dagen. Jag kan verkligen rekommendera boken som både är välskriven, har bra recept och fina bilder.

Foto: www.adlibris.se

Under en period framöver kör jag både träning för att bygga lite muskler men också kondition för att få upp flåset. Jag är ju på inget sätt något proffs, inte ens något semi-proffs, men jag gör så gott jag kan. Jag vill gå ner 6 kilo och även förbättra konditionen. Jag har hållit mig strikt till mitt dagliga kalorimål och även lyckats nästan perfekt både fredag och lördag vilket jag är sjukt nöjd med. Snart hoppas jag att kilona börjar rasa.

Well, tillbaka till rundan idag. Det var -12 när jag körde hemifrån men jag höll mig rätt varm och det var ok. Efter en dryg mil i skogen kände jag att jag började frysa om båda fötterna. När jag tittade ner hade skoskydden glidit över tårna på båda skorna vilket att temperaturen snabbt föll i fötterna. Efter det fick jag inte upp värmen utan det blev bara kallare. Jag körde hemåt i vetskap att jag i alla fall skulle klara mitt 3-milskrav. Varje utomhusträning jag kör får inte vara kortare än 3 mil. Kylan kändes av på många sätt. Vattnet i flaskan frös rätt snart till is och jag fick inte ut en milliliter ens. Riktigt irriterande när man är törstig.

Nya strumpor, sponsrad av Audi Sverige 🙂

 

Hela gänget tar en vätskepaus. Vi är noga med att inte stå i skidspåren

 

Det var en fantastisk fin dag idag

 

Soligt och fint

 

Amatörmässigt att inte märka att skoskyddet satt fel

 

Jag hade regnjacka ytterst och det blev rätt blött under. Fukt som frös till snö/is

 

 

 

 

Gänget väntar vid Skavlöten