Dagens söndagsrunda började som vanligt. Jag cyklade hemifrån strax innan kl 9 i sakta tempo för att möta upp resten av cyklisterna i MTB Täby vid Skavlöten. Temperaturen låg på ca -4 och jag var osäker på hur jag skulle klä mig för att inte frysa. Det blev underställ, fleece, tjocktröja och vindjacka. Arctic-skoskydden körde jag också. Jag märkte efter ett tag att det var lite för varmt.

Jag hängde på snabba gruppen som snarare blev en snabb/medel. I början hängde jag på rätt bra, men märkte efter ett tag att andningen inte funkade riktigt. Det är alltid extra jobbigt när det är kallt ute, även fast jag tagit astmasprayen. Efter några halka hit och dit med dålig tajming meddelade jag övriga att de kunde dra på utan att vänta på mig. Jag stannade, tog en banan och försökte värma slangen till vattensäcken som frusit.

Efter den korta pausen letade jag mig ut ur skogen via Roslagsleden och hamnade ungefär vid Ullna Golfklubb. Jag kände att jag hade dåligt med ork även ute på platten, men jag körde ändå en ok runda på dryga 38 km.

Snöigt i skogen, men förvånansvärt bra grepp utan dubb

 

En rätt trött typ fyller på med banan