Ja, jag skulle egentligen ha suttit på en spinningcykel ikväll men en rad omständigheter gjorde att det inte blev så. Passet var kl 18:00 och när klockan var 17:15 gick det upp för mig att det inte skulle funka. Friskis & Svettis bokningsregler säger att man inte får boka av ett pass när det är mindre än en timma tills det ska börja. I morse fick jag smäll-på-fingrarna-mailet från dem.

Jag tycker såklart att man ska komma på sitt inbokade pass. Däremot har jag synpunkter på deras bokningsregler. Jag får inte boka av senare en timme innan passet börjar som jag skriver ovan. Orsaken är, enligt mailet nedan, ”för att inte platser ska stå tomma när passet börjar om det finns många intresserade”. Nu var passet i fråga inte fullt, men hade det inte varit bättre om jag kunnat avboka min plats och låtit någon som velat gå på passet ta den istället? Nu uppmanas jag i princip att ändå åka dit och dra mitt kort för att bli registrerad. Hmmm, konstigt tankesätt tycker jag.

Ajjabajja

Skit samma, det blev utecykling istället. Jag hade köpt nya värmesulor till skorna tidigare på dagen och hann väl inte ladda upp dem helt. Jag väntade därför med att slå på dem tills ungefär hälften in på rundan. Vid det laget frös jag rätt bra om tårna. Jag tyckte inte sulorna gav någon värme alls. Efter kanske 20 minuter kände jag att det nästan brände under hålfoten, samtidigt som tårna var som isbitar. Jag minskade då effekten till det lägre läget. Tårna var lika kalla men mitt under foten var det halvvarmt. Jag är inte imponerad av sulorna. De har alldeles för liten/fel värmeyta. Jag ska försöka modda dem lite för att få till bättre värmeeffekt.

Rundan som helhet gick väl sådär. Det gick rätt långsamt trots att jag nästan uteslutande körde på cykelvägar. Det är bra tungt med andningen i kylan och mina grovmönstrade däck med hyfsat lågt tryck ger inte mycket gratis i utförsbackarna. Dessutom frångick jag mitt eget ”krav” att alltid minst köra 3 mil på rundorna. Jag får väl åberopa medicinska skäl, om nu svinkalla fötter kan räknas till den kategorin.

Så, på’t igen i morrn bara. DÅ blir det i alla fall spinning. Låt svetten lacka!