Det kändes bra med en tävling som ”bara” är 45 km efter att ha kört Cykelvasan som var riktigt lång, även om det gick fort då. Jag har aldrig kört i Hellas-området tidigare, så jag hade dålig koll på hur banan ser ut. Jag hade ingen kompis med mig så det blev solokörning för hela slanten.

Jag måste ändå säga att jag var rätt bra förberedd i och med att Cykelvasan kördes så pass få dagar innan. Jag velade däremot ett bra tag innan jag anmälde mig. Jag behöver nog en push för att anmäla mig, som att platserna tar slut snabbt eller liknande. MTB Täby, klubben jag är medlem i, hade många anmälda åkare men jag har inte varit med så mycket och känner således inte så många.

Det var väldigt fritt vid startfållorna, den som kom först stod först. Bortsett från tävlingsfållorna då. Jag stod rätt långt fram även men jag behövde inte stå först direkt. Vädret var lite ruggigt med vind och molnig himmel. Jag hade långärmat på mig i starten, men kände rätt snart att det var på tok för mycket kläder. Det blev kö så fort vi svängde av från motionsspåren in på single tracken och på toppen av en backe stannade jag till och tog av mig tröjan. Det var ett bra val eftersom solen dessutom tittade fram efter ett tag.

Banan var utmanande och bitvis väldigt jobbig. Jag missade mitt tidsmål med 6 dryga minuter vilket känns surt, men det var också rätt svårt att sätta ett mål. Nu har jag i alla fall en tid att slå för nästa år. Plats 128 totalt är en prestation jag är nöjd med, men vill såklart vara topp 100 nästa år. Det var tråkigt att man efter målgång varken fick diplom eller medalj. Jag hade gladeligen betalat någon hundring till för att få en medalj, det är ju ett kul minne. Jag skrev det i min utvärdering till dem, hoppas de lyssnar.

Tävlingsfakta
Längd: 45 km
Mål-tid: 2:45:00
Mål snittfart: 16,4 km/h
Resultat tid: 2:51:13
Resultat snittfart: 15,8 km/h
Vinnare tid: 1:54:52
Placering, klass: 88
Placering, totalt: 128
Strava Suffer Score: 236
Puls (snitt/max): 169/185
Medeltemperatur: 16

Lång kö till p-automaten på parkeringen

 

Trotjänaren redo för drabbning

 

”Mässan” på tävlingsområdet

 

Pigg, fräsch och laddad precis innan start

 

Jag filmade större delen av tävlingen med min Garmin Virb XE

 

Någon minut innan start

 

Det var ändå rätt torrt i skogarna

 

Hamburgare vid målgång. Vinnande koncept!